Deepak Chopra, Alledaagse onsterfelijkheid.

Meditaties voor spirituele transformatie

Kosmos-Z&K/Servire, Utrecht 1999


Op elke bladzijde staat een korte uitspraak die bedoeld is om op te mediteren totdat de betekenis duidelijk is. Deze oefeningen worden aangeboden als een moderne versie van de jñana- of inzichtsyoga. De belangrijkste punten van de inzichtsyoga, vooral de Advaita Vedanta, zijn in het boekje te vinden en zij zijn het waard erbij te verwijlen. Maar, de eerste dertig bladzijden gaan over moeilijke kwantummechanische zaken en ook later komen deze op een niet heldere wijze aan de orde, onder andere in: ‘Het Verenigd Veld is het bewustzijn van de natuur’. Verder wordt er steeds over de ‘Geest’ gesproken wanneer het ‘Hoogste Zelf’ wordt bedoeld. Aan het einde komt God op de proppen als intelligentie die alle activiteiten regeert. Deepak Chopra heeft een eigen kring van mensen die hopelijk met hem meegaan tot het inzicht in bijvoorbeeld ‘Ik ben de schepper, het scheppingsproces en het geschapene.’

[DT in InZicht]



Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


  • Chakrayoga

    Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

  • Psychotherapie en non-dualiteit

    De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
    In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

  • Stiltewandelingen naar eenheid

    Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

  • De elf grote Upanishaden


    De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
    In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod