Klein verslag voor de workshop


Het was erg leuk om mee te doen. Ik zag Pia helemaal voor me in een klas: super hoor!
Het werkte! Heel duidelijk voelde ik bij de eenvoudige oefeningen dat het ontspanning bewerkstelligde. In de kinderidentiteit die we ons op suggestie van Pia hadden aangemeten, ervoer ik de ontspanningsreis waarop Pia ons op een zorgvuldige en plezierige manier meenam als een avontuur. Wellicht ervaren een aantal kinderen dat ook zo: andere zijnsmogelijkheden ontvouwen zich immers.
In de vormgeving van wat Pia aanbiedt vind ik de termen ook heel aansprekend: de pitstop, namen voor oefeningen b.v. de golf etc.
Het zijn wel vrij veel oefeningen, liefst zou het herhaald moeten worden om er goed vertrouwd mee te worden en ze te herinneren.
Het is zo eenvoudig en intussen weten wij zelf hoe fundamenteel het verschil kan zijn als het toegepast wordt! Dan hoop je zo dat het door kinderen, docenten en scholen wordt opgepakt.
Patricia van Bosse

Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


  • De elf grote Upanishaden


    De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
    In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

  • Stiltewandelingen naar eenheid

    Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

  • De bron van het zijn

    ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

  • Management en non-dualiteit

    In bedrijven en organisaties is meer aandacht gekomen voor de oriëntatie op samenhang, eenheid, heelheid, ongescheidenheid, kortom: non-dualiteit. Wat betekent deze ‘niet-tweeheid’ en op welke wijze kan zij in het eigen werk en in de organisatie doorwerken? Deze vragen staan in dit boek centraal.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod